Economia

Iceta a Torra: “Presenti el Pressupost al Parlament. I si no pensa governar, deixi-ho córrer"

  • Actualitzat:
  • Creat:

"Si la raó de no portar els pressupostos a aquesta Cambra és que no tenen majoria llavors la seva obligació és donar la paraula a la ciutadania"

El president del grup parlamentari Socialistes – Units per Avançar, Miquel Iceta, ha reclamat avui al president de la Generalitat que el Govern presenti els pressupostos per l’any vinent al Parlament de Catalunya perquè puguin ser debatuts i votats. “Des de 2010 no han presentat mai els pressupostos en temps i forma, desatenent així una de les seves obligacions institucionals bàsiques. I el seu govern no és una excepció”, li ha recordat a Torra el líder dels socialistes catalans.

“És que no es creuen les xifres que pengen al web? És que hi ha diferències entre vostès? No és cert que no es puguin presentar els pressupostos si no hi ha garanties que siguin aprovats, expliqui-li al president Pedro Sánchez o al president Puigdemont i al vicepresident Junqueras, que van veure com el Parlament els hi rebutjava el projecte de pressupostos”; “si els pressupostos són rebutjats cal convocar eleccions com ha fet el president Sánchez, o presentar una qüestió de confiança com va fer el president Puigdemont”, li ha recordat.

Per Miquel Iceta el Govern de la Generalitat està desatenent la seva obligació institucional de presentar el projecte de pressupostos a la Cambra. “Li demano que no contribueixi a desprestigiar encara més les nostres institucions d’autogovern. Faci el favor de governar. Faci el favor de presentar al Parlament el projecte de pressupostos. Faci’ns una previsió d’ingressos i despeses. Digui quines són les prioritats de les polítiques públiques que pensa desenvolupar el Govern. I si no pensa governar, deixi-ho córrer president”, ha sentenciat.


A la tarda, durant la compareixença del president de la Generalitat a petició del PSC perquè informi al Parlament dels motius pels quals no presenta el projecte de llei de pressupostos a la Cambra, Miquel Iceta ha insistit en què el Govern no està complint amb la seva obligació. "El màxim subordinador de les nostres institucions és aquest Govern, que enlloc de portar el pressupost al Parlament el penja a un web", ha retret Iceta a Quim Torra durant el decurs de la seva intervenció. "Si la raó de no portar els pressupostos a aquesta Cambra és que no tenen majoria llavors la seva obligació és donar la paraula a la ciutadania que sabrà prendre la decisió que sigui del cas", ha reblat el líder dels socialistes catalans. 

 

 

 

Fitxers adjunts:

Paraules clau: