Economia

El PSC s’adhereix al Dia d’Acció Global contra els paradisos fiscals

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Fòrum Social Mundial va declarar el 3 d’abril com a Dia Mundial per a l’abolició dels Paradisos Fiscals.

El 3 d’abril de 2016, el Consorci Internacional de Periodistes de Recerca va fer públics els anomenats Papers de Panamà, que implicaven polítics, empresaris i grans fortunes de tot el món en pràctiques d’evasió i/o elusió fiscal. Un fet històric que ha marcat un abans i un després en la denúncia de l'elusió i el frau fiscal en l'àmbit internacional.

Un any més, els i les socialistes catalans ens sumem a la campanya d’Acció Global per a l’abolició dels paradisos fiscals, per conscienciar sobre aquesta problemàtica i denunciar aquesta xacra.

La lluita contra l’evasió fiscal i els paradisos fiscals ha de ser una de les prioritats de la política en tots els àmbits. Ambdues pràctiques són la principal distorsió del sistema econòmic i un obstacle per a la recuperació econòmica i el progrés social. Hi ha un gran camí a recórrer per combatre aquest tipus de frau i, en aquest sentit, des del PSC defensem la necessitat que els governs destinin més recursos per a la prevenció, el control tributari i la inspecció fiscal, i impulsin mecanismes que fomentin la conscienciació fiscal de la ciutadania, convertint l’elusió i el frau fiscal en una conducta socialment i culturalment reprovable, a més de judicialment punible.

És per això que donem suport al manifest de la Plataforma per una Fiscalitat justa, ambiental i solidària i animem als i les nostres militants, i a tota la ciutadania, a adherir-se al manifest i a participar en les accions que es duran a terme amb motiu del Dia d’Acció Global per l’abolició dels paradisos fiscals.