Economia

No es pot obligar per llei les empreses a tornar a Catalunya, el que cal és un nou Govern que torni l’estabilitat

  • José Zaragoza
  • Actualitzat:
  • Creat:

José Zaragoza recorda que si es derogués el decret aprovat l’octubre passat sobre la mobilitat d’empreses dins l’Estat “les empreses que vostès pretenen “recuperar” per a Catalunya haurien d'acudir al procediment anterior al canvi normatiu, molt més lent"

José Zaragoza, durant la seva intervenció
José Zaragoza, durant la seva intervenció

El diputat del PSC José Zaragoza ha criticat demanat avui al PDeCat que “en comptes d’una proposta per obligar les empreses a tornar a Catalunya, haurien de venir amb un Govern estable, que respectés la llei, que donés garanties jurídiques a les empreses i als seus treballadors en el manteniment dels seus llocs de treball”. En aquest sentit, s’ha preguntat irònicament “per què Puigdemont i companyia poden fugir a Brussel·les, o a Waterloo, o a Suïssa, i les empreses catalanes no poden fugir de Puigdemont, de vostès i de tota la irresponsabilitat que han demostrat?”.

En la seva intervenció durant la moció del PdECAT ha criticat que “el canvi que pretenen impulsar ara no soluciona cap dels problemes que vostès mateixos han creat”, i ha explicat que Decret Llei, aprovat l’octubre passat, “serviria per tal que qualsevol empresa, sigui catalana o no, hagi canviat la seva seu social o fiscal recentment o no, pogués instal·lar-se a Catalunya, si així ho decideix el seu Consell d'Administració”.  Si aquest decret es derogués, ha constatat, “les empreses que vostès pretenen “recuperar” per a Catalunya haurien d'acudir al procediment anterior al canvi normatiu, més llarg i potser, ara mateix, més incert, ja que com bé saben no podria derogar-se amb efectes retroactius i les empreses que desitgessin tornar quedarien “atrapades” si avui la càmera aprovés la seva proposta”. “No n’encerten ni una”, ha dit.

Els socialistes consideren que “ningú no hauria d'estar content amb la situació en la qual ens trobem”. “Tant de bo mai s'hagués arribat a això”, ha afirmat Zaragoza, que ha dit que “cal fer una gran reflexió sobre els últims mesos i anys”. “Tant de bo l'aprovació d'aquest decret no hagués tingut cap efecte sobre l'economia catalana; tant de bo cap empresa catalana hagués fet ús d'aquest decret, no creuen?”, ha preguntat el diputat.  

Zaragoza ha aprofitat la seva intervenció per recordar que han marxat més de 3.200 empreses catalanes des de l’octubre passat i ha denunciat que les forces independentistes “en són les responsables”. “Vostès han contribuït a crear un ambient d'inestabilitat política, social i econòmica. Una inestabilitat total i permanent en la qual tot aquell que no estava d'acord o dubtava de les seves accions era titllat de traïdor o enemic”. “Primer van dir que no marxaria cap empresa, i que de fet les empreses estrangeres es barallarien per anar a una Catalunya independent. Després, les empreses que no havien de marxar van marxar, i vostès van dir que no passava res, que no tindria cap efecte sobre l'economia. També van dir que algunes empreses, traïdores al procés i a Catalunya, podrien marxar, però que unes altres vindrien i ocuparien el seu lloc”. Amb tota aquesta seqüència, “encara els estranya que volguessin marxar? Les seves mentides ens han perjudicat a tots, a vostès també”, ha reblat el diputat. 

*S'inclou en vídeo la intervenció de José Zaragoza

Fitxers adjunts:

Paraules clau: